28-07-2009                   Station Hajwat               Door: Wilco

Na anderhalf jaar uit de ether te zijn geweest zijn ze er dan weer: Station Hajwat. Een marathon en wel een doordeweekse marathon en nu het bouwvak is en velen vakantie hebben, heeft dit team daar ook tijd voor.

 

Niet stilgezeten

In die anderhalf jaar hebben ze niet stilgezeten. Ze zijn erg druk geweest met de mast en de hele studio is verzet en totaal verbouwd. Toch was er nog te weinig tijd om alles klaar te krijgen. Zo is de mast nog niet af en dat wordt de eerste maanden ook niet wat. Ze kunnen er niet bij vanwege het mais. Een huurmast was daarom de enige optie.

 

Ook de studio die er al goed uitziet, is nog niet klaar. De nieuwe vloer en de bar zijn nog niet gelakt. Dat hadden ze wel beter wel kunnen doen want een uitzending gebeurt bijna nooit zonder studiogasten die de nieuwe vloer en de bar weer lekker oud maken. Dat wordt straks schuren en lakken.

 

Waterschade

Ook de waterleiding was nog niet aangesloten en dit was toch wel handig. Dus op het laatste moment werd de leiding aangesloten, die al klaar lag. Mis dus, tijdens de verbouwing is er ergens door de waterleiding geboord. Toen er waterdruk op kwam werd dit zichtbaar, maar het was al te laat. Resultaat: de hele platencollectie stond onder water en deze liggen nu door de gehele studio om te drogen.

 

Het lijkt wel een leenpiraat in eerste instantie. De mast van 62 meter hebben ze moeten huren. De antennes zijn van hun zelf en er hangen er 6 van in de mast, en zelfs de eindtrap een T5000 van Elenos is geleend. Het apparaat geeft zo'n 4500 Watt op de meter. Daar houdt het niet mee op want ook de processing is geleend.

 

soundprrocessing

De processing die ze nu gebruiken bestaat als kopstuk uit de Orban 8100 met een monster geluidje. Misschien iets teveel in het hoog maar ik vind dat persoonlijk wel mooi. Maar maak maar geen illusies dat het leenpiraten zijn, helemaal niet. Anderhalf jaar zijn ze druk geweest en is het oude spul eruit gegooid. Het gaat allemaal goed komen.

 

Je kan hooguit zeggen: zijn ze niet wat te vroeg begonnen? Ik denk het niet want we hebben ondanks alles schitterende platen, gereinigd en al mogen horen.

 

Apparatuur

De studio is veel ruimer opgezet als eerst. In het midden staat een Dateq LPM7,3 opgesteld met erboven een dual CD-speler van Soundlab,de CDJ-400P, en daar weer boven een ledbalk. Links en rechts staan de platenspelers van Dap Audio T-300 met Tonar Banana Elementen

 

De ruimte waar de bezoekers zich bevinden ziet er ook goed uit en is een waar walhalla voor vliegenliefhebbers. Zij proberen ze te verdrijven door een elektrische vliegenvanger en een grote airco die 8 ampère trekt uit het net. Maar dan moet de deuren wel dicht blijven en dat is nog wel eens een probleem.

 

Na deze marathon zullen ze wel een flinke poos stil zijn verwacht ik en wordt het schuren, lakken, lassen en alles wat erbij hoort. Maar het gaat allemaal goed komen, tot in de puntjes.

 

Filmpje Hajwat