03-10-2008                Piraten Team Sibculo                           door: Wilco

Vrijdagmiddag op deze vrije dag na zoveel weken op weg naar Piraten Team Sibculo ofwel de PTS en alles draaiend op de 97.00 MHz in stereo en RDS.

 

Verre rapporten

Donderdagavond omstreeks half elf is de zender aangegaan en gelijk was dit al een succes. Rapporten kwamen in korte tijd uit grote delen van het land binnen. Een zware zender zou je daarom zeggen, maar nee.

 

Dit valt tegen, al ziet de zender een Elenos T5000 er wel groot uit. Maar deze geeft alles behalve het gevraagde vermogen, al zegt de meter op de kast van wel. Op de Bird gaf de zender ruim 3000Watt in plaats van 5 kW. Ht lijkt op een versleten buis, maar het team kan het niet zoveel meer schelen meer. Gezien de afstanden gaat het geweldig mooi.

 

De hoogte doet natuurlijk heel wat en uiteraard de eigenbouw antennes die zijn afgepiekt op de frequentie waarvan er 6 in de mast hangen. Wat ze wel gebruiken is een fabrieks koppelbalk. De hoogte van de topbuis bedraagt ruim 80 meter.

 

Sturing

De stuurzender is geen fabrieks. Een tussentrap (dubbele mosfet), die heel erg rustig op 2x4 Ampère staat te draaien, voedt te Elenos eindtrap. De eindtrap is in het bezit van het algemene team dat bestaat uit 5 verschillende stations met in totaal 15 man. KVS-Centraal, Kloosterhaar-Centraal, Sibculo-Twilight en de Airwolf vormen samen dit piratenteam.

 

Dat ze succes hebben dit weekend blijkt al snel. De GSM die verbonden is met de computer loopt al snel vol. Zo vol dat de GSM aangeeft dat het geheugen vol is.

 

Tenten

In de tent -waar er twee van staan- wordt in gebruikt voor uitzendruimte en in de ander bevindt zich de catering. Het ziet er allemaal goed uit. In de studio zelf is het hoofdzakelijk vinyl wat de klok slaat. Het geluid komt uit twee Technics spelers van het caliber SL-1200MKk2 met Ortofon Concorde elementen.

 

Geen studio is compleet voor de nieuwe platen die niet op vinyl zijn verschenen en deze komen van de Dual CD-spelers van Denon af, type DN-D4000. Ook staat er een MD-speler. Dit alles aangesloten op een D&R Airmate.

 

Op de vraag hoelang gaan jullie door was het antwoord: we draaien door tot ze de zender ophalen en anders tot maandagmorgen.

Update:

Door de wind is er wat gebeurd in het antennepark, er kwam teveel vermogen terug en hierop hebben ze besloten de uitzending te staken.

 

Filmpje PTS